De Sims 3 Jaargetijden blogs

Op deze pagina vind je een overzicht van alle producerblogs die er zijn verschenen over De Sims 3 Jaargetijden.

 

 

Buitenaardse wezens bereiden een invasie voor in De Sims 3 Jaargetijden…


Hallo allemaal, ik ben Graham Nardone, een van de producenten van De Sims 3 Jaargetijden. Vlak na de release van De Sims 3 Bovennatuurlijk verschijnt er op veler verzoek een nieuw wezen in De Sims 3: het buitenaardse wezen. Oudere fans van De Sims zullen zich misschien herinneren dat buitenaardse wezens voor het laatst hun intrede deden in De Sims 2. In De Sims 3 Jaargetijden kunnen buitenaardse wezens op unieke wijze het weer beïnvloeden. Maar om eerlijk te zijn hadden wij hier bij The Sims Studio er gewoon genoeg van dat er geen buitenaardse wezens in onze games zaten en dus wilden we ze voor dit uitbreidingspakket gebruiken. Aangezien ze in het verleden maar een kleine rol hebben gespeeld, konden we met buitenaardse wezens alle kanten op. Met de buitenaardse wezens in De Sims 3 Jaargetijden kun je dus dingen beleven die je in De Sims nog nooit hebt meegemaakt!

Hoe ontdekken je Sims dat ze niet alleen zijn in het heelal? Als je Sims zich niet bewust zijn van het bestaan van buitenaards leven, zullen ze er hoogstwaarschijnlijk ook weinig van merken. De buitenaardse wezens komen ’s nachts informatie verzamelen of voorwerpen scannen om gegevens over je planeet op te slaan. Soms laten ze zelfs aanwijzingen over hun aanwezigheid achter. Als je vreemde verschijnselen in de lucht ziet en een soort windklokkenspelgeluid hoort, hangt er waarschijnlijk een verborgen UFO boven een buitenaards wezen.

De buitenaardse wezens worden steeds brutaler bij het verkennen van je planeet. Soms voeren ze zelfs experimenten op je Sims uit. Zo kunnen je Sims middenin de nacht plotseling ontvoerd worden en mee de ruimte in worden genomen. Niemand weet precies wat er tijdens deze experimenten gebeurt. Je Sims kunnen zich er nauwelijks iets van herinneren en krijgen te maken met een acute aanval van paranoia. Maar maak je geen zorgen, dat onrustige gevoel in de maag van je Sim gaat na een paar dagen vanzelf wel weg! Hopen we…

Sims die graag een buitenaards wezen willen ontmoeten, kunnen op verschillende manieren de aandacht van deze ruimtewezens trekken. Het bestuderen van de sterren met een telescoop of het verzamelen van ruimtestenen blijft niet onopgemerkt door de buitenaardse wezens die de aardbewoners in de gaten houden. Sims die zijn geïnteresseerd in het paranormale zijn vaak ook nieuwsgierig naar deze wezens uit de ruimte. Je Sims kunnen zelfs vriendschap sluiten en relaties aangaan met buitenaardse wezens. Naarmate deze relaties hechter worden, kun je een buitenaards wezen vragen zich aan te sluiten bij je familie. Zo kunnen ze nog beter in de gemeenschap infiltreren en wordt het makkelijker om hun ultieme doel te verwezenlijken.

Natuurlijk willen je Sims ook meer over buitenaardse wezens te weten komen. Zo heeft het leger veel geld over voor informatie van buitenaardse wezens die bereid zijn hun eigen soort te verraden. Ook de wetenschappelijke wereld is geïnteresseerd in de mogelijke biologische voordelen die het bestuderen van buitenaardse wezens kan opleveren. Buitenaardse wezens zijn altijd welkom om zich aan te melden als proefkonijn bij het wetenschapslab. Dit laboratorium is nieuw in De Sims 3 Jaargetijden.

Als een buitenaards wezen zich bij je familie heeft aangesloten, zul je ontdekken dat ze over allerlei telepathische krachten beschikken! Wil je meer informatie over die schattige buurman of buurvrouw? Voer dan een mentale scan uit om alles over zijn of haar eigenschappen te weten te komen. (In het plaatje hierboven ziet Gobias er wel heel erg aantrekkelijk uit met zijn kale klets.) Is er een voorwerp in je huis kapotgegaan? Repareer het dan weer met mentale energiegolven. Is het een puinhoop in je huis? Nodig dan een vriend uit en maak hem je mentale bediende. Geef hem de opdracht om het huis schoon te maken en ga zelf lekker op de bank liggen relaxen. Is je geld bijna op? Gebruik dan je mentale krachten om de waarde van kostbare metalen en edelstenen te verhogen. Bovendien kun je zelfs de geologische compositie aanpassen door het natuurlijke proces van verhitting dat normaal gesproken duizenden jaren in beslag neemt, te versnellen. En dan mijn persoonlijke favoriet: spelers die De Sims 3 Ambities hebben geïnstalleerd, kunnen hun buitenaardse wezens gebruiken om een meteoor op te roepen en op een bepaalde locatie te laten vallen, met allesvernietigende resultaten.

Natuurlijk kun je deze krachten niet zo maar gebruiken. Je hebt er mentale energie voor nodig. Buitenaardse wezens zijn zo ver geëvolueerd dat hun lichamen geen slaap meer nodig hebben, maar ze moeten wel zorgen dat ze genoeg breinkracht hebben. Gelukkig hoeven ze daarvoor alleen maar een rustig plekje op te zoeken en even te mediteren. Daarnaast kunnen buitenaardse wezens ruimtestenen opeten om hun breinkracht een grote boost te geven. Buitenaardse wezens hebben geavanceerde methoden om aan hun behoeften te voldoen. Zo kunnen ze via telepathie een Sim van zijn of haar behoeften beroven, wat allerlei voordelen voor het buitenaardse wezen kan hebben, of ze juist een boost geven door hun eigen behoeften op te offeren.

Buitenaardse wezens zijn in hun eentje al niet voor de poes, maar dankzij hun UFO hebben ze de beschikking over nog grotere vaardigheden. Buitenaardse wezens gebruiken UFO’s om door de stad te vliegen. UFO’s zijn veel wendbaarder dan gewone voertuigen. Met hun UFO kunnen buitenaardse wezens voor de grap hun vrienden ontvoeren, alhoewel het slachtoffer het misschien niet zo grappig vindt (misschien kun je ze opvrolijken door wat experimenten op ze uit te voeren). Met een UFO kun je ook stormen creëren door de atmosfeer in te vliegen en wolken te zaaien. De buitenaardse wezens hebben dit aspect van hun technologie nog niet helemaal geperfectioneerd, dus pas op voor rare sneeuwstormen midden in de zomer.

Je kunt UFO’s ook verbeteren en zo extra functies toevoegen. Rust je UFO met raketten uit om binnen een paar uur verafgelegen planeten te bezoeken, door asteroïdenvelden te vliegen of een tripje naar de maan te maken. Je buitenaardse wezens komen terug met allerlei verhalen en soms zelfs met speciale voorwerpen die ze onderweg hebben gevonden. Ook kun je laserkanonnen aan je UFO toevoegen om de lokale bewoners angst aan te jagen. Vuur laserstralen in alle richtingen af, jaag de Sims de schrik op het lijf en kijk toe hoe ze doodsbenauwd dekking zoeken.

Buitenaardse wezens zijn een van de meest uitgebreide en fascinerende wezens die we ooit aan De Sims hebben toegevoegd! Voor mij persoonlijk was dit de eerste keer dat ik direct aan een van de wezens heb meegewerkt en ik weet zeker dat ze al jullie verwachtingen zullen overtreffen. Deze blog was nog maar een voorproefje van wat jullie allemaal kunnen verwachten als jullie met de buitenaardse wezens aan de slag gaan. Er is nog veel meer te ontdekken als De Sims 3 Jaargetijden in november uitkomt!


 

 

De Sims 3 Jaargetijden – ‘Het jaargetijde herfst’


Hallo allemaal!

Ik wil jullie graag wat geweldige dingen laten zien die we aan het jaargetijde herfst hebben toegevoegd in De Sims 3 Jaargetijden! In deze blog zal ik aanstippen welke festivalactiviteiten er deze herfst op het programma staan en jullie vertellen over een nieuw gewas dat geoogst kan worden en de dingen die we aan bomen hebben veranderd. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om hierover te lezen. Wij vonden het in ieder geval heel leuk om dit uitbreidingspakket te ontwikkelen!

Herfstfestival
Allereerst zal er tijdens de herfst een spookhuis op het festivalterrein staan. Hier kunnen Sims allerlei enge taferelen aanschouwen. Het is een openbare locatie waar de Sims op eigen houtje naar binnen gaan, maar het is nog steeds leuk. Sims die niet dapper genoeg zijn kunnen in paniek raken, misselijk worden of misschien zelfs in hun broek plassen. Sims met pech (of juist geluk; het ligt maar net aan hoe je er tegenaan kijkt), kunnen de gemoedstoestand ‘Vervloekt door de heks’ krijgen. Hierdoor worden ze tijdelijk in een geest veranderd nadat ze het spookhuis hebben verlaten.


 
Nadat je weer een beetje bekomen bent van de schrik van dat enge spookhuis, moet je zeker even naar het taartsmulstalletje gaan. Hier kun je de strijd met andere Sims aangaan in een taartsmulwedstrijd. Kijk wie er tot de grote winnaar van het festival wordt gekroond. De winnaar wordt beloond met een hoop taart in de inventaris. En natuurlijk kan je Sim volop opscheppen over zijn of haar grote overwinning!

Na deelname aan de taartsmulwedstrijd kun je je geluk beproeven bij de appelhaptank. Hier kun je maximaal drie andere Sims uitdagen. Kijk wie de beste appelhapper is! Deelnemers krijgen een fijne gemoedstoestand en festivalkaartjes als beloning; ongeacht of ze winnen of verliezen. Zoals vermeld in eerdere berichten, kun je festivalkaartjes inruilen voor speciale voorwerpen, die niet verkrijgbaar zijn via Bouwen/Kopen.

We hebben ook een paar speciale herfstlekkernijen toegevoegd, die Sims kunnen kopen bij de Snoepkramen. Kaneeldonuts en heerlijke zoete aardappelfrietjes zijn een paar van de nieuwe lekkernijen.

Pompoenen
Pompoenen zijn de nieuwe gewassen die je in De Sims 3 Jaargetijden kan oogsten. Je kunt ze kopen bij de supermarkt, maar je Sim kan ook pompoenzaden planten en zo zelf pompoenen verbouwen. Zo gauw je pompoenen in je inventaris hebt, kun je heerlijke zelfgebakken pompoentaarten maken. Maar niet alle Sims kunnen zomaar even een pompoentaart bakken. Alleen Sims die hun kookvaardigheid tot minimaal niveau vijf hebben ontwikkeld, kunnen deze festivallekkernij maken.

Bomen
Hier zie je in de herfst dat het steeds vaker regent en dat de bomen langzaam aan hun eigen transformatie beginnen. De bladeren van loofbomen veranderen tijdens dit jaargetijde van kleur. Sommige bladeren zullen rood, oranje of geel kleuren, afhankelijk van de boomsoort. Als er wat meer tijd verstrijkt, zullen de bladeren langzaam maar zeker van de bomen beginnen te vallen. De takken van de bomen zullen kaler en kaler worden. Uiteindelijk zullen tegen de herfst alle bladeren volledig van de bomen zijn gevallen.

Het is niet alleen een prachtig tafereel om met eigen ogen te zien; het is ook nog eens heel leuk! We hebben nieuwe gameplay toegevoegd, zodat Sims bladeren bijeen kunnen harken en hiermee stapels op hun kavel kunnen creëren. Er zijn stapels bladeren in drie verschillende groottes. Een grotere stapel bladeren betekent dat er ook meer interacties beschikbaar zijn voor je Sims. Kinderen en volwassenen kunnen in de stapels bladeren spelen en behoorlijk vies worden. Volwassenen kunnen zelfs intieme momenten beleven in de bladeren met een stevig robbetje O jaa! Het is ongelofelijk dat de bladerberg zelfs hierna zijn vorm behoudt.

Nou, hopelijk heb je genoten van dit voorproefje van het jaargetijde herfst. Houd je ogen open, want er komen binnenkort nog meer blogs van ontwikkelaars aan!

-Alan Hsu, assistent-producent, De Sims 3 Jaargetijden
 

 

De Sims 3 Jaargetijden – Pret in de zomerzon!


Hoi Simmers!

Vandaag wil ik het weer over een van de vier seizoenen uit De Sims 3 Jaargetijden hebben: de ZOMER! In De Sims is het eigenlijk elke dag lekker weer. En dus zijn je Sims en jij waarschijnlijk wel gewend aan blauwe luchten en een heleboel zon. Maar dankzij de introductie van veranderende weersomstandigheden in De Sims 3 Jaargetijden kun je je Sims nu blootstellen aan verzengende temperaturen en heuse hittegolven!

Wat is het hier warm!
In De Sims 3 Jaargetijden kan de temperatuur van de wereld binnen een dag flink veranderen. Zo kan een koele, heldere ochtend gevolgd worden door een snikhete middag. Als je Sims te lang in de hitte blijven, beginnen ze te zweten en kunnen ze zelfs spontaan ontploffen! Maar maak je geen zorgen, er zijn een heleboel manieren om af te koelen. Om te voorkomen dat je Sim oververhit raakt, kun je zwemkleding dragen, een parasol gebruiken, een ijsje eten of gewoon naar binnen gaan. En als je de Levensbeloning ‘Immuun voor warmte’ hebt, kan je Sim gerust de hele dag van de zon genieten, zonder nare gevolgen of bijwerkingen.

En trouwens, over genieten van de zon gesproken, de zomer is het perfecte seizoen om je zwemkleding aan te doen en een lekker kleurtje te krijgen. Maar wees wel voorzichtig: als je te lang in de zon ligt, word je niet bruin, maar zo rood als een kreeft.

Om dat te voorkomen, kun je altijd een paar Simdollars uitgeven en naar de zonnebank gaan. Maar zelfs bij de verfdouche kan het verkeerd aflopen. Kapotte verfdouches of kinderen die kattenkwaad uithalen, kunnen leiden tot hilarische resultaten.

Je Sims kunnen ook afkoelen door in het zwembad te springen, of beter nog: door in het zwembad te duiken vanaf de nieuwe duikplank! In het zwembad kunnen je Sims even lekker uitrusten op de zwembadlounger. Dit opblaasbare kussen is niet alleen geschikt voor het zwembad, maar kan ook worden gebruikt om op zee te dobberen.

Voor het eerst op PC en Mac kunnen je Sims OVERAL zwemmen. In de zee, in rivieren, in meren, je kunt het zo gek niet bedenken! Bovendien kun je ook in water zwemmen dat je zelf hebt ontworpen! Zolang de oceaan, de rivier of het meer geen woonkavel of openbare kavel is, je makkelijk het water in kunt en je Sims naar de kust kunnen lopen, kun je er een duik nemen.

Hier zie je een Sim die op een regenachtige dag aan het zwemmen is in het grote meer bij Twinbrook…

…en hier geniet een stelletje van een romantische duik in de rivier in China.

En na een gezellige dag op het strand, gaan we naar het zomerfestival. In elk seizoen is er van alles te doen voor je Sims. In de zomer kunnen je Sims hun gezichten laten beschilderen, voetballen of zelfs meedoen aan een hotdog-eetwedstrijd!

Ook kunnen je Sims sneeuwhoorns maken op het festival en een machine voor thuis kopen. De gewone sneewhoornmachine is geschikt voor feestjes buiten. De kleine past op het aanrecht en komt van pas als je midden op de dag ineens trek krijgt in iets kouds.

Ook ’s avonds is er van alles te doen. Zo is er niet alleen nieuw vuurwerk, maar ook rotjes, zoals tollen, raketten, rookbommen en nog veel meer! Rotjes afsteken kun je het hele jaar door doen, net als zwemmen in zee. In de zomer houdt de supermarkt een rotjesuitverkoop, dus zorg dat er genoeg inslaat voor de rest van het jaar.

Aangezien de meeste rotjes te gevaarlijk voor kinderen zijn, hebben we een rotje ontworpen dat geschikt is voor bijna alle leeftijden! Er zijn twee soorten: wit en regenboog.

Lekker bruin worden, festivals en nieuwe activiteiten zoals zwemmen in de oceaan en vuurwerk afsteken… zoals je ziet, valt er genoeg te beleven voor je Sim in De Sims 3 Jaargetijden. Houd je ogen open voor nog meer informatie over alle pret die je kunt hebben met seizoenen in de nieuwste uitbreiding van De Sims 3!

Geschreven door Charles Murakami, medeproducent

 

 

April doet wat hij wil in De Sims 3 Jaargetijden!


Hallo allemaal!

Ik vind het reuze spannend om samen met jullie vandaag een eerste blik te werpen op een van de jaargetijden van De Sims 3 Jaargetijden – LENTE! Omdat we oorspronkelijk de thema’s aan het ontwikkelen waren voor het De Sims 3 Jaargetijden Uitbreidingspakket, werd lente het jaargetijde van regen, felle kleuren en, hoe kan het ook anders, de liefde!

Het weer is een van de nieuwe toevoegingen van dit uitbreidingspakket en een geweldige manier om de jaargetijden van elkaar te onderscheiden. Diegenen die De Sims 3 kennen, zijn al gewend aan zonnig weer, maar de lente bestaat niet alleen uit blauwe luchten, maar af en toe ook motregen, mist, zware regenbuien en zelfs onweer. Hoewel je Sims kletsnat worden van de regen, zijn er ook een paar voordelen aan regenachtige dagen. Sims kunnen in plassen water springen, brandjes blussen of er de planten mee water geven. Je Sims hoeven dus niet langer binnen te blijven met slecht weer om wat lol te beleven! Voor de allereerste keer in De Sims-franchise zijn er nu ook paraplu’s. Met deze waterbestendige paraplu’s in de hand kunnen je Sims wandelen, een babbeltje maken en zelfs buiten rondrennen zonder nat te worden.

Je kunt niet alleen de kleur en de patronen van de paraplu veranderen, je kunt ze zelfs upgraden zodat ze licht geven!

Naast het weer, spelen ook kleuren een grote rol in het veranderen van de jaargetijden. Na de winterse sneeuwstormen wordt de lente verwelkomd met een explosie aan kleuren. De bomen krijgen weer blaadjes en er schieten her en der wilde bloemen uit de grond. Sims kunnen deze wilde bloemen plukken om wat extra kleur aan hun huizen toe te voegen. Maar kijk uit, het kan zijn dat ze aan hooikoorts lijden. Maar maak je geen zorgen, met een allergiespuit in het plaatselijke ziekenhuis zijn de symptomen van je Sims zo verholpen.

Om elk seizoen te vieren, komt er een speciaal festival naar de stad! Elk festival is uniek en biedt het hele jaar door nieuwe voorwerpen en decoraties. De festivals verschijnen niet alleen in Sunset Valley, maar ook in de andere werelden. Je kunt wat festivalpret beleven in Bridgeport uit De Sims 3 Na Middernacht of van de droge hitte genieten in Lucky Palms en deelnemen aan de seizoensactiviteiten.

Maar goed, terug naar de lente. Aangezien de lente het jaargetijde van de kleur is, vonden we het wel passend om een eierjacht te organiseren voor het lentefestival. Er worden elke dag eieren verstopt op het terrein. Het vinden van deze kleurrijke eieren levert je Sims waardevolle festivalkaartjes op die ze in kunnen wisselen tegen prijzen. Misschien vind je zelfs wel een aantal andere verrassingen tijdens je zoektocht!

In De Sims 3 Jaargetijden hebben we tal van nieuwe manieren verzonnen om andere Sims te ontmoeten. Sims kunnen feestjes geven, liefdesbrieven per post versturen en zelfs online naar een date op zoek gaan. Zodra je een leuke Sim hebt gevonden, biedt het lentefestival tal van activiteiten waar nieuwe tortelduifjes optimaal van kunnen genieten. Ze kunnen een rondje wagen op de rolschaatsbaan, hun kennis van de ander testen met de Liefdetest, een gooi doen naar de titel van Lentekoning of -koningin of elkaar uitdagen voor een potje Hoefijzers.

En als je Sim vrijgezel is (of gewoon zin heeft om de lippen te tuiten) kan hij of zij om een kus vragen in het kushokje. Je kunt ook in het kushokje werken! Als je een onbemand kushokje ziet, kun je jouw Sims erheen sturen om zelf een lekkere pakkerd aan te bieden. Met een klein beetje charme en flair kunnen je Sims zo wat extra Simdollars verdienen.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van dit voorproefje van De Sims 3 Jaargetijden. Houd je ogen open voor meer informatie over de andere jaargetijden, aanvullende weereffecten en nog meer spannende onderdelen.

-Charles Murakami, medeproducent, De Sims 3 Jaargetijden

 

 

De Sims 3 Jaargetijden: Maartse buien, aprilse grillen


De lente is losgebarsten in Sunset Valley en volgens de weerberichten gaat het een regenachtig jaar worden. Je Sims kunnen er maar beter voor zorgen dat ze hun paraplu, een paar mooie regenlaarzen en regenjas in de aanslag hebben, want het weer kan de komende maanden alle kanten op gaan. De Sims zullen in de stad allerlei nieuwe dingen tegenkomen, zoals plassen regenwater en onweersbuien. Onder deze omstandigheden moeten ze op hun hoede zijn wanneer ze naar buiten gaan, want de bliksem kan altijd en overal zomaar inslaan. Maar een zware storm kan ook heel mooi zijn en een bron blijken van nieuw leven, want planten en bloemen kunnen door al dat water weer groeien en bloeien.

Sims die pech hebben kunnen door deze bloemen last van hooikoorts krijgen, wat hevige niesbuien en een rothumeur tot gevolg kan hebben. Je Sims kunnen actie ondernemen om deze martelgang te voorkomen door een allergievacccinatie te halen, zo lang ze tenminste niet bang zijn voor naalden! Ondanks dat hooikoorts geen pretje is, kijken de meeste Sims uit naar het begin van de lente, omdat de wereld dan weer groen wordt en de temperatuur begint te stijgen.

De lente luidt een nieuw begin in en bloemen zijn niet de enige dingen die tot bloei komen. Deze tijd van het jaar is ideaal voor kalverliefde, omdat de wereld juist dan tot leven komt en de mogelijkheden eindeloos zijn. Sims die het lentefestival bezoeken kunnen een nieuwe liefde zien te veroveren bij het kushokje, de dansvloer onveilig maken met vrienden of hun geluk beproeven door online te gaan daten. Sims die meer van de oude stempel zijn kunnen hun gevoelens op papier proberen te zetten in een romantische liefdesbrief.

Maar ook wie geen zin heeft om op de versiertoer te gaan of in het kushokje te duiken komt op het lentefestival aan zijn of haar trekken, want er valt nog veel meer leuks te beleven. Sims kunnen hun gezichten laten schminken. Er zijn allerlei verschillende ontwerpen, zoals konijnen of hartjes. Zoetekauwen kunnen een bezoekje brengen aan de snoepkraam om hier van seizoensgerechten te proeven, zoals sprinkhaantaart, fruitsap en schattige konijnenijsjes. Er wordt zelfs een paaseierenzoektocht georganiseerd voor de kleintjes (en Sims die nog jong van geest zijn)!

Sims kunnen ook nieuwe activiteiten ondernemen. Zo kunnen ze rolschaatsen op de rolschaatsbaan, een zwembadfeest organiseren of belaagd worden tijdens een waterballonnengevecht.



Reageer